Poštovani roditelji

U želji da Vaše dijete uspješno započne upis u prvi razred osnovne škole koristimo ovu priliku da Vas upoznamo šta su sistematski pregled i vakcinacija koji prethode upisu u školu.
Pažljivo praćenje zdravlja, razvoja i rasta svakog djeteta prati se kod izabranog pedijatra u okviru preventivnih pregleda gdje dobijamo cjelokupnu procjenu zdravstvenog stanja djece tog uzrasta Pravovremenon vakcinacijom sprečavamo pojavu zaraznih bolesti koje mogu da ugroziti djetetovo zdravlje.

Tokom sistematskog pregleda :

- Mjerimo tjelesnu težinu i tjelesnu visinu – procjenjujemo rast i stanje uhranjenosti djeteta na standarnim tabelama rasta
- Kompletni fizikalni pregled po sistemima
- Mjerenje krvnog pritiska,
- Pregled vida i sluha
- Laboratorijske analaze: krvne slike, šećera u krvi i urina

Nakon procjene djetetovog zdravlja (da je zdravo, bez znakova akutne infekcije) pristupamo vakcinaciji protiv :
- dječje paralize, difterije, tetanusa
- frusa, rubeole i zauški

Pandemija Covida -19, nije razlog za odgađanje sistematskih pregleda i vakcinacije, već šta više vaša i naša obaveza je, uz poštovanje mjera prevencije da doprinesemo svemu što je u interesu očuvanja djetetovog zdravlja a vakcinacijom spriječimo pojavu novih epidemija.

Pravovremenim vakcinisanjem tj dodatnim buster dozama vakcina, poboljšavamo i podstičemo imunitet djeteta jer za većinu ovih bolesti i nakon prirodno preležane bolesti ne ostaje trajni imunitet.

Za sve informacije i zakazivanje pregleda i vakcinacije obratiti se službi Dječjeg dispanzera na telefon 041 231- 464

 

Srdačan pozdrav uz nastavak dobre saradnje

Dom zdravlja Cetinje

FaLang translation system by Faboba